nieuws

Dordt wil meer preventief fouilleren

fouilleren
fouilleren
ROTTERDAM - Het gebied waar de politie in Dordrecht mensen preventief mag fouilleren, moet worden uitgebreid. Dat vinden burgemeester Brok en wethouder Reynvaan.
Sinds april 2011 kan de politie zonder directe aanleiding fouilleren in Oud-Krispijn en de omgeving van de Colijnstraat, ook wel bekend als Crabbehof-Noord. Het gebied wordt nu uitgebreid met delen van de binnenstad, de omgeving van het station en het Weizigtpark.
Volgens gemeentelijk projectleider Evert Peereboom heeft de politie aangegeven, dat juist op die plekken incidenten met wapens plaatsvinden, die de inzet van preventief fouilleren nodig maakt.
Afgelopen jaar heeft de politie in Dordt vier keer een preventieve fouilleeractie gehouden. Daarbij zijn 27 slag- en steekwapens en drugs in beslag genomen. "En dat bewijst het nut en de noodzaak van dit zware middel", zegt wethouder Rinette Reynvaan.
Burgemeester Arno Brok heeft de uitbreiding van het gebied formeel aangevraagd bij het Openbaar Ministerie. De maatregel van preventief fouilleren geldt telkens voor één jaar. Dan wordt opnieuw bekeken of het nog noodzakelijk is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl