ROTTERDAM - Voormalig Feyenoorder Jonathan de Guzman (foto) heeft woensdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen Italië gedebuteerd in het Nederlands elftal. De middenvelder van Swansea City viel direct na de rust in voor Feyenoorder Jordy Clasie.
De middenvelder had last van zijn heup en ging uit voorzorg naar de kant. Hij lijkt het duel met AZ wel te halen. Op het moment dat Clasie werd gewisseld stond Oranje nog met 1-0 voor door een doelpunt van Jeremain Lens. Vlak voor tijd maakte Italië gelijk in het oefenduel door een goal van Marco Verratti.
De Feyenoorders Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi speelden net als ex-Spartaan Kevin Strootman de hele wedstrijd. Hun ploeggenoot Daryl Janmaat werd vijf minuten voor tijd vervangen. Rotterdammer Robin van Persie werd in de rust gewisseld en voormalig Feyenoorder Dirk Kuijt kwam er na een uur in.