nieuws

Federer treft Zemlja op ABN AMRO WTT

ROTTERDAM - Roger Federer stuit in de eerste ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament op Grega Zemlja uit Slovenië. Dat heeft de loting die zaterdagavond plaatsvond in Ahoy uitgewezen. Federer staat momenteel op de tweede plaats van de wereldranglijst. De Zwitser is in Rotterdam als eerste geplaatst.
De loting werd verricht door voormalig toptennisser Boris Becker. Hij koppelde onder meer Juan Martin del Potro uit Argentinië en de Fransman Gaël Monfils aan elkaar. De partij is de absolute kraker in de eerste ronde van het ATP-toernooi. Robin Haase moet het opnemen tegen een qualifier. De beste Nederlandse tennisser van dit moment speelt bij winst mogelijk in de tweede ronde tegen Del Potro, die vorig jaar in de finale zijn meerdere moest erkennen in Federer.
Igor Sijsling heeft het niet getroffen in de loting. De geboren Amsterdammer treft de als tweede geplaatste Jo-Wilfried Tsonga. De huidige nummer zes van de wereld ging in 2011 onderuit in de eindstrijd van het grootste tennistoernooi van Nederland. Destijds was Robin Söderling te sterk voor de Fransman. Thiemo de Bakker uit 's-Gravenzande krijgt de Rus Mikhail Youzhny tegenover zich.
Richard Krajicek hoopt dat De Bakker tegen Youzhny aan het kortste eind trekt. 'Als hij wint is de kans aanwezig dat hij tegen Federer speelt. Als mensen vragen wat mijn droomfinale is, dan zeg ik een Nederlander tegen een wereldtopper. Nu is het dan niet in de finale, maar zo'n wedstrijd in de tweede ronde vind ik ook heel gaaf,' zei de toernooidirecteur tegenover RTV Rijnmond.
De veertigste editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt van maandag 11 februari tot zondag 17 februari gespeeld in Rotterdam. TV Rijnmond houdt u iedere dag op de hoogte met een uitzending van Tennis Plaza uit Ahoy. Ook op Radio Rijnmond is er vanuit het Sportpaleis volop aandacht voor het evenement.

DE VOLLEDIGE LOTING VAN HET ABN AMRO WTT

Federer - Zemlja
Youzhny - De Bakker
Benneteau - Llodra
Hanescu - Janowicz
Tsonga - Sijsling
Klizan - Mathieu
(Qualifier) - Granollers
Mayer - Daydenko
Dimitrov - Tomic
Paire - Baghdatis
Troicki - Gasquet
(Qualifier) - Seppi
Nieminen - Goffin
(Qualifier) - Haase
Del Potro - Monfils
(Qualifier) - Simon

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl