nieuws

Wagenpark Veiligheidsregio flink uitgebreid

ROTTERDAM - Het wagenpark van de Veiligheidsregio is flink uitgebreid en vernieuwd. Vooral bij grote rampen en evenementen kunnen de hulpdiensten dan beter samenwerken.
Nog voor de officiële overdracht van de wagens, kreeg RTV Rijnmond alvast een kijkje. Een van de nieuwe wagens is de 'mobiele commando unit'. Vincent Arends van de Veiligheidsregio vertelt: "Hier kunnen vooral vergaderingen van politie en brandweer worden gehouden tijdens rampen."
In de 'unit' hangen veel beeldschermen en een touchscreen. "Zo kun je makkelijk tekenen hoe de situatie eruit ziet en waar bijvoorbeeld ambulances kunnen verzamelen", verklaart Arends.
De andere unit, de commandowagen, is uniek in Nederland. Het is de eerste wagen waar de politie, het Havenbedrijf, ambulancemedewerkers en de brandweer kunnen samenwerken bij grote gebeurtenissen.
In de commandowagen kunnen verbindingen tot stand gebracht worden. De wagens worden niet alleen gebruikt voor rampen, maar ook bij evenementen als de opening van het strandseizoen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl