nieuws

Schorsing Manu teruggebracht tot twee duels

Manu
Manu
ROTTERDAM - Excelsior-speler Elvis Manu is in hoger beroep geschorst voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk. Oorspronkelijk werd de aanvaller voor vier duels, waarvan één voorwaardelijk geschorst.
Manu kreeg in het uitduel met FC Eindhoven een rode kaart van scheidsrechter Tom Koekoek omdat hij doorliep op doelman Brahim Zaari. Excelsior was met name ontevreden over het besluitvormingsproces. Volgens de Kralingers speelde de assistent-scheidsrechter, die op grote afstand van het incident stond, een belangrijke rol bij het geven van de rode kaart.
Schikkingsvoorstel
Excelsior ging al niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. De tuchtcommissie bevestigde de straf daarna, waarop Excelsior en Manu in hoger beroep gingen.
Mist Dordrecht
Manu miste al de thuiswedstrijd tegen MVV en moet nu ook de regioderby tegen FC Dordrecht aan zich voorbij laten gaan. Ook Kevin van Diermen mist die wedstrijd, hij is voor één wedstrijd geschorst na de rode kaart die hij kreeg tegen MVV. Verzorger Mario Meijer moet vrijdag ook op de tribune plaatsnemen. Hij werd tijdens de wedstrijd tegen MVV weggestuurd wegens aanmerkingen op scheidsrechter Rogier Honig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl