nieuws

Worden boeken die je bij de bieb leent wel eens schoongemaakt?

20-01-bibliotheek.jpg
20-01-bibliotheek.jpg
ROTTERDAM - Tijdens de uitzending van Vraag Het De Bieb van zaterdag 23 februari 2013 werd de volgende vraag gesteld:Ria Verschuren uit Rottterdam-Ommoord: ‘Moet je de boeken die je bij de bieb leent schoonmaken thuis om de bacteriën weg te krijgen die bijvoorbeeld een griepvirus door kunnen geven of is het niet mogelijk dat dit via bibliotheekboeken gebeurd?’Luister iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 naar Vraag Het De Bieb voor nieuwe vragen en antwoorden.
Antwoord: Theoretisch is het mogelijk om allerlei ziektes op te doen via bibliotheekboeken. Het zijn echter niet virussen of bacteriën die aangetroffen worden op bibliotheekboeken, maar wel schimmels; voornamelijk huidschimmels.
In het verleden (1915) heeft men in Duitsland bij wijze van onderzoek Tuberculose aangebracht op bibliotheekboeken. Dat ging al niet echt makkelijk. Het was pas mogelijk na direct op de bladzijde te hoesten met veel consumptie en het resultaat direct te injecteren in dieren. Bladzijde-huid-mondcontact veroorzaakte geen ziekteverschijnselen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl