Barendrecht afgedroogd door Kozakken Boys

ROTTERDAM - Barendrecht heeft zaterdag een zeer ruime nederlaag geleden tegen Kozakken Boys. Het duel in de topklasse eindigde in 1-5 voor de ploeg uit Werkendam. De achterstand op koploper Katwijk is door de nederlaag opgelopen tot negen punten.
Barendrecht liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Na 36 minuten viel de eerste treffer te noteren op sportpark De Bongerd. Arif Irilmazbilek scoorde de eerste van zijn twee treffers. Nog voor rust maakte Sjoerd van de Waal, die eveneens twee keer scoorde, er 2-0 van. Na een uur spelen gooide Kozakken Boys de wedstrijd in het slot. Een kwartier voor tijd redde de thuisploeg nog wel de eer, maar vervolgens kreeg het nog twee doelpunten tegen.
Capelle kwam zaterdag niet in actie. Het uitduel tegen Rijnsburgse Boys werd afgelast. De ploeg heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Elvis Versluis van ASWH en Damiën Muller van Nieuw Lekkerland. Capelle staat op dit moment zevende in de topklasse. Barendrecht doet het iets beter met een vierde positie.
Katwijk blijft aan kop. Directe concurrent GVVV werd met 2-1 verslagen. Overige uitslagen: Genemuiden - Scheveningen 3-3, Noordwijk - HHC 2-1, Jodan Boys - Lisse 2-1, IJsselmeervogels - Excelsior '31 0-0, DETO - Spakenburg 0-5.