nieuws

Overlast tijdens Museumnacht door afsluiting Erasmusbrug

ROTTERDAM - De grootschalige werkzaamheden aan de stadsverwarming dreigen roet in het eten te gooien van de Rotterdamse Museumnacht.
Precies op dezelfde zaterdagnacht 9 maart wordt de Erasmusbrug afgesloten om een anderhalve kilometer lange buis onder Katendrecht te boren. Voor de boring is door de planners juist voor de zaterdagnachten gekozen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Organisatie Museumnacht geschrokken

De organisatie van de Museumnacht is geschrokken van de plannen, maar ziet in de werkzaamheden ook kansen. Meer dan tien kranen tillen de enorme leiding op om 'm de grond in te geleiden, een spectaculair moment aan de Maasoever.
De Museumnacht staat dit jaar in het teken van 'Waterlanders'. Bezoekers van de ruim vijftig deelnemende musea en galeries kunnen gebruik maken van de Museumnachtboot, taxibootjes en diverse bussen.

Nieuwe Warmteweg

De Nieuwe Warmteweg is de naam van de stadsverwarmingsleiding van in totaal 26 kilometer lengte die dwars door de haven en de stad komt te liggen. Warmte die in de haven over is kan via het warmtenet naar woningen en bedrijven in de stad gaan.
Het is de bedoeling dat de Nieuwe Warmteweg eind dit jaar gereed is. Vanaf dat moment kan de leiding worden aangesloten op het netwerk van Eneco en Nuon.
Een animatie van de werkzaamheden:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl