nieuws

Excelsior rekent overtuigend af met Almere City FC

ROTTERDAM - Excelsior heeft de eerste zege van 2013 geboekt. De geplaagde ploeg van trainer Leon Vlemmings rekende op Woudestein met liefst 5-0 af met Almere City FC. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Mick van Buren had met drie treffers een groot aandeel in de overwinning van de Rotterdammers.
In de eerste helft waren de kansen schaars. Rick Kruys zorgde voor het eerste gevaar, maar hij mikte te hoog. Rowin van Zaanen en ex-Spartaan Charles Dissels kregen de bal aan de andere kant niet tussen de palen. Daarna was het lang wachten op gevaar. Tien minuten voor rust kon een scherpe voorzet van Van Buren (foto) ternauwernood worden weggewerkt door de bezoekers. Daan Blij zag een inzet nog gekeerd worden door keeper Dennis Gentenaar.
Na rust deelden Nick Soolsma (naast) en Blij (zijnet) de eerste speldenprikjes uit, maar na tien minuten was het wel raak. Mick van Buren passeerde Gentenaar in de verre hoek: 1-0. Na dat doelpunt was Excelsior helemaal los en lukte vrijwel alles. Twee minuten na de openingstreffer verdubbelde Blij de score met een afstandsschot: 2-0. De mooiste goal kwam op naam van Van Buren, die Gentenaar verschalkte met een lob (3-0).
Ook na het derde doelpunt bleven de kansen komen voor de gastheren. Blij’s schot vloog net naast de kruising, maar Van Buren maakte even later wel zijn derde door van dichtbij binnen te tikken: 4-0. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 5-0, toen invaller Rangelo Janga een penalty benutte nadat hij zelf was neergelegd.
Voor Excelsior is het de vierde overwinning van dit seizoen. De Kralingers hebben negentien punten uit 24 duels.
Excelsior - Almere City FC: 55. Mick van Buren 1-0, 57. Daan Blij 2-0, 60. Mick van Buren 3-0, 69. Mick van Buren 4-0, 75. Rangelo Janga 5-0 (pen).