nieuws

Amsterdam wil weer uitsupporters bij Klassieker

Feyenoord
Feyenoord
ROTTERDAM - Als het aan de burgemeester van Amsterdam ligt mogen er vanaf volgend seizoen weer uitsupporters naar Feyenoord-Ajax. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb wil nog niet reageren.

In 2009 besloten de Amsterdamse burgemeester Job Cohen en de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb samen met de clubs en de KNVB dat uitsupporters vijf jaar lang niet welkom waren bij 'de klassieker'. Die termijn zit er bijna op en als het aan Eberhard van der Laan ligt, wordt de maatregel niet verlengd. Zo zei hij zaterdag in een interview met AT5.

Kwetsende spreekkoren

De burgemeesters namen het besluit na ongeregeldheden bij de wedstrijd Jong Feyenoord en Jong Ajax en kwetsende spreekkoren bij het duel tussen de eerste elftallen van de clubs.

Aboutaleb wil nog niet reageren

Een woordvoerder van Aboutaleb laat weten dat de Rotterdamse burgemeester ‘kennis heeft genomen’ van de uitspraken van zijn Amsterdamse collega. Aboutaleb wil de maatregel eerst met alle betrokken partijen evalueren en zal pas daarna met een reactie komen. Het gesprek tussen de clubs, burgemeesters en de KNVB vindt volgens de woordvoerder van Aboutaleb op korte termijn plaats.

Bekijk het interview met Eberhard van der Laan