nieuws

Feyenoord A1 zegeviert in mini-klassieker

Feyenoord
Feyenoord
ROTTERDAM - Feyenoord A1 heeft zaterdag voor de derde keer in één seizoen de leeftijdsgenoten van Ajax verslagen. In Amsterdam zegevierde de ploeg van trainer Damiën Hertog met 1-0 dankzij een hele vroege treffer van aanvaller Casper Knoester.
De wedstrijd op sportpark De Toekomst was geen spektakelstuk. Feyenoord was de betere partij, maar veel grote kansen creëerde de ploeg niet. Het bleef vooral bij enkele schoten, maar die konden de Amsterdamse doelman niet verontrusten. Zo bleek de treffer van Knoester in de eerste minuut uiteindelijk beslissend.
Door de zege behoudt Feyenoord zicht op de titel in de eredivisie landelijke A-jeugd. De achterstand op koploper PSV is drie punten, maar Feyenoord heeft nog een duel tegoed. PSV speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen AZ. Nummer twee Vitesse/AGOVV, dat met 2-1 won van Groningen, heeft nog maar één punt achterstand op de Eindhovenaren, maar speelde wel gewoon achttien wedstrijden.
De 0-1 zege was al de derde overwinning van Feyenoord op Ajax dit seizoen. Op Varkenoord wonnen de Rotterdammers met 4-1 en enkele weken geleden werd het bekerduel tussen beide teams 1-2.