nieuws

Sleutels nieuwe Pauluskerk overhandigd

ROTTERDAM - Dominee Dick Couvée van de Rotterdamse Pauluskerk heeft afgelopen weekend de sleutel van zijn nieuwe onderkomen gekregen. De komende maanden verhuist hij met zijn gebeds- en opvangruimte naar het nieuwe karakteristieke koperen pand aan de Mauritsweg.
Ondanks het bezit van de sleutel kan de dominee nog niet zo veel met zijn pand. De vloer staat nog in de was en moet twee dagen drogen. Daarna moet het nog worden ingericht. In de eerste week van juni wordt het gebouw officieel geopend.

Oliebol of diamant

Het pand heeft ongeveer 4,5 miljoen euro gekost. Dat heeft de kerk betaald door een deel van de grond van de vorige Pauluskerk te verkopen. Het inrichten van het gebouw kost zo'n 500.000 euro. Hiervoor worden nog sponsors gezocht.
Er doen voor het karakteristieke koperen gebouw al verschillende bijnamen de rondte. Onder meer de 'Oliebol', 'Blikkerende Bitterbal' en 'de Koperen Ploert' worden genoemd. "Ik vind 'de Diamant' de mooiste van allemaal", zegt Couvée.
De oude Pauluskerk naast de Calypso-bioscoop sloot eind 2007 zijn deuren. Het nieuwe gebouw zal ook weer een belangrijke rol spelen in de Rotterdamse samenleving, hoopt Couvée.