nieuws

Oranje-honkballers naar halve finales WBC

Honkbal
Honkbal
ROTTERDAM - Het Nederlands honkbalteam heeft historie geschreven door zich te plaatsen voor de halve finales van de World Baseball Classic. In Tokyo was Oranje met 7-6 te sterk voor Cuba, waarmee plaatsing bij de beste vier een feit is voor de ploeg van bondscoach Hensley Meulens.
Met Neptuniaan Orlando Yntema als startend werper kwam Nederland twee keer op voorsprong: 2-0 en 4-2. Maar beide keren wisten de Cubanen terug te komen in de wedstrijd. In de achtste inning werkte Oranje zelf een achterstand weg: door een homerun van Andrelton Simmons werd het 6-6.
In de negende inning kreeg Nederland de honken vol door honkslagen van Jones, Smith en Bogaerts. Het duel werd beslist door een verre vangbal geslagen door oud-Neptuniaan Kalian Sams. Op die klap kon Jones scoren.
Nederland speelt dinsdag in Tokyo nog één duel in de tweede ronde, tegen Japan. Beide landen zijn door naar de halve finales. De wedstrijd wordt gespeeld om te bepalen wie als nummer 1 en wie als nummer 2 naar de halve finales gaat. De halve finales worden komend weekend in San Francisco (VS) gespeeld.