nieuws

Werknemers sociale werkplaats Schiedam willen bazen terug

ROTTERDAM - Werknemers van de sociale werkplaats BGS in Schiedam willen de op non-actief gestelde bedrijfstop terug. Maandagavond voerden ze daarvoor actie door posters te plakken op het bedrijfspand.
Op de posters stonden teksten als 'Wij willen De Vijf terug.' Daarmee nemen de werknemers het op voor vijf professionals, die sinds november thuis zitten na klachten over mismanagement en pesterijen bij de sociale werkplaats. De gemeente Schiedam heeft een onderzoek ingesteld.

Niet gehoord

Volgens advocaat Van Loenhout herkennen zijn cliënten zich niet in het geschetste beeld. Het onderzoek van de gemeente duurt naar zijn idee ook te lang. Dat zou half maart gereed moeten zijn, maar de geschorste medewerkers zijn nog steeds niet gehoord. De advocaat overweegt naar de bestuursrechter te stappen om een zogeheten voorlopige voorziening aan te vragen.

Verwijderd

Dinsdag zijn de posters verwijderd. Volgens de gemeente Schiedam wisten medewerkers van de sociale werkplaats niet altijd waarvoor ze hun handtekening op de pamfletten plaatsten. De gemeente noemt de actie 'voorbarig' en vindt dat eerst het onderzoek moet worden afgewacht. Dat zou eind maart zijn.