nieuws

Gevolgen Sparta bij faillissement SC Veendam

1203Veendam
1203Veendam
ROTTERDAM - Na het faillissement van AGOVV Apeldoorn eerder dit seizoen lijkt ook SC Veendam om te vallen. De club kampt met forse schulden en een accuut einde dreigt voor de Groningers. Een eventueel faillissement zou ook gevolgen hebben voor de stand in de eerste divisie. Sparta zou uitlopen op MVV Maastricht, maar kan ook concurrenten zien naderen.
Zo won en verloor de Rotterdamse koploper één keer van SC Veendam. De ploeg van trainer Michel Vonk won op de openingsdag van dit seizoen met 2-1 van de huidige nummer tien van de eerste divisie, maar in december van het vorige jaar ging de lijstaanvoerder met dezelfde cijfers onderuit. Een faillissement van SC Veendam zou betekenen dat Sparta drie punten moet inleveren.
Van de concurrenten van de Rotterdammers in de strijd om het kampioenschap zou MVV Maastricht het zwaarst getroffen worden. De Limburgers wonnen twee keer van SC Veendam, waardoor ze eventueel liefst zes punten moeten inleveren. FC Volendam won en verloor net als Sparta één keer van de Groningse formatie.
Helmond Sport speelde pas één keer tegen SC Veendam en ging met 3-1 onderuit. SC Cambuur pakte in twee wedstrijden slechts één punt en De Graafschap haalde vier punten uit twee ontmoetingen.
FC Dordrecht speelde één keer tegen SC Veendam en zegevierde met 2-1. De Dordtenaren zouden die punten weer in moeten leveren. Excelsior verloor met 3-2 aan de Langeleegte. Ook de Kralingers troffen de Groningers eenmaal.
Naast SC Veendam zit ook FC Emmen financieel in de problemen. Een bedrijf heeft via een dwangbevel een claim van 60.000 euro neergelegd bij de eerstedivisionist. De continuiteit van de club kan na dit seizoen ernstig in het geding komen.

Stand bij eventueel faillissement SC Veendam:

1. Sparta 22-46
2. Helmond Sport 24-45
3. FC Volendam 23-42
4. MVV Maastricht 22-38
5. SC Cambuur 20-37
6. De Graafschap 23-35
..FC Dordrecht 22-28
..Excelsior 23-19