nieuws

10 Auto's in beslag genomen bij controle Schiedam

Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
ROTTERDAM - Bij een grote controle op dinsdag 12 maart is door de politie in samenwerking met Belastingdienst, Rijksdienst voor het Wegverkeer en Marechaussee nabij het Wibautplein in Schiedam ruim 33.000 euro geïnd en zijn 10 auto’s in beslag genomen, waarvan één gestolen bleek te zijn.
Bij de controle werd o.a. gebruik gemaakt van automatische kentekenplaatherkenning (ANPR) waarbij de apparatuur was ingesteld op het scannen van voertuigen van personen met antecedenten op het gebied van (woning)overvallen, woninginbraken, openstaande boetes en gesignaleerden. Maar ook signaleringen uit de bestanden van de Belastingdienst. Daarnaast werden preventief personen gecontroleerd en uit de anonimiteit gehaald.
Kentekens gescand
In de ochtenduren scande het ANPR voertuig op de Nieuwe Damlaan in totaal 1675 voertuigen. Daar kwamen 38 ‘hits’ uit. Deze automobilisten werden door agenten naar het Wibautplein gebracht voor een nadere controle. Het ANPR voertuig werd in de middag verplaatst naar de Burgemeester van Haarenlaan. Daar werden nog eens 719 voertuigen gescand waarvan 23 ‘hits’.
25 bekeuringen
In totaal schreef de politie 25 bekeuringen uit voor onder meer onverzekerd rijden, rijden met ongeldig rijbewijs, gladde banden en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. De politie stelde twee voertuigen buiten gebruik vanwege openstaande boetes die niet ter plaatse betaald konden worden. Deze werden weggetakeld. Een man werd aangehouden, waarbij tevens het voertuig in beslag is genomen. Het betrof een voertuig waarvan het kenteken niet klopte met het kenteken wat in de ramen stond gegraveerd. Dit kenteken stond als gestolen te boek. De man is overgebracht naar het bureau in afwachting van het onderzoek.
De belastingdienst inde 33.725,70 euro, waarvan het hoogst betaalde bedrag 16.000 euro betrof. Op negen auto’s werd beslag gelegd waarvan er zes zijn afgevoerd.
Ook RET controleerde
Naast de ANPR controles werd ook samengewerkt met de RET. Omdat het vermoeden bestaat dat daders van bijvoorbeeld straatroven zich met het openbaar vervoer verplaatsen, verrichtte de RET extra controles op vervoersbewijzen. Hierbij werden 15 bekeuringen uitgeschreven voor het niet in het bezit hebben van een geldig vervoersbewijs. Omdat vier personen geen geldig legitimatiebewijs konden tonen, moesten zij contant betalen. Één persoon bleek gesignaleerd te staan en moest nog 12 dagen vast zitten. Hij werd door de politie aangehouden.
Toezicht en Handhaving van de gemeente Schiedam sprak reizigers en passanten aan die zichtbaar waardevolle spullen met zich meedroegen of onoplettend aan het bellen waren. Zij kregen tips om een straatroof te voorkomen.
De actie was gericht op het terugdringen van overvallen, woninginbraken en geweldsdelicten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl