nieuws

Ondernemers Spijkenisse willen fileprobleem aanpakken

ROTTERDAM - Ondernemers uit Spijkenisse en omgeving hebben dinsdagavond nagedacht om de bereikbaarheid van hun bedrijven te verbeteren. Tijdens de bijeenkomst BereikSpijk werden alternatieven voor de auto gepresenteerd.Tijdens de spits is het lastig om in en uit Spijkenisse te komen, zo merken veel werkgevers. Werknemers staan vaak in de file, iets wat de bedrijven veel geld kost.

Op de eerste bijeenkomst BereikSpijk zijn alternatieven voor de auto gepresenteerd, zoals de Botlek Express en de Gadering Express. Ook zal er weer gebruik kunnen worden gemaakt van de Watertaxi om naar Spijkenisse te komen.
“De bedoeling van de bijeenkomst is om ondernemers te inspireren,” zegt Mark de Vries van De Verkeersonderneming. ,,Als ondernemers de voordelen er van inzien, dan komen ze in beweging. Dan willen ze gebruik maken van deze alternatieven."
Infrastructuur
Naast alternatieven voor het wegverkeer, wordt er de komende periode flink geinvesteerd in de infrastructuur. Zo is in 2015 de verbreding van de A15 gereed. Verder wordt het wisselstrooksysteem op de Spijkenisserbrug vernieuwd. Dit moet in 2014 zijn afgerond.