nieuws

Rotterdamse woningen ontruimd na ''vlam in de pan''

ROTTERDAM - Door een brand in de Duivenvoordestraat in Rotterdam zijn woensdagmiddag zeker 21 woningen ontruimd. Het vuur begon volgens de brandweer door een ''vlam in de pan'' in de keuken van een woning. De oorzaak was een in brand gevlogen pannetje met olie.
Volgens de brandweer kon de brand uitbreken doordat de kok probeerde brandende olie met water te blussen. Dat ging dramatisch mis, waardoor het vuur de afzuigkap inschoot.
Brandweerlieden moesten de bewoonster uit het pand halen. De vrouw had brandwonden opgelopen en teveel rook ingeademd. Ook twee andere mensen moesten naar het ziekenhuis. Zij hadden teveel rook geïnhaleerd.
De brandweer rukte met groot materieel uit en kreeg het vuur na ongeveer een uur onder controle. Daarna begon de zoektocht naar brandhaarden tussen de vloer en de muren van de getroffen woning. Ook andere woningen liepen rookschade op.
De bewoners van de ontruimde woningen moesten tijdens de brand wachten in een recreatiecentrum, maar de meeste mensen konden later weer naar hun huizen terugkeren. Alleen de woning waar de brand uitbrak is voor langere tijd onbewoonbaar.