nieuws

Tuchtcommissie KNVB beslist over straf Zwaluwen

ROTTERDAM - De tuchtcommissie van de KNVB beslist in de loop van vrijdagochtend welke straf er wordt gegeven voor het mishandelen van een elftalbegeleider van voetbalvereniging Maasdijk door een speler van Zwaluwen uit Vlaardingen.
Begin maart ontstond tijdens een voetbalwedstrijd tussen Maasdijk 3 en Zwaluwen 5 ruzie. Hierbij wilde een 50-jarige elftalbegeleider van Maasdijk de ruzie sussen. Hij werd tegen de grond gewerkt en in zijn gezicht geschopt. Hij hield er hechtingen in zijn lippen, een gebroken voortand en pijn in zijn nek aan over.

Wonden helen

Volgens voorzitter Martien de Zweeuw van Maasdijk gaat het inmiddels redelijk met de begeleider; “Hij is deze week weer aan het werk gegaan. Fysiek helen de wonden zoals het hoort en dit zal leiden tot een volledig herstel. Mentaal is alles nog niet op de juiste plekken terecht gekomen. Dat heeft tijd nodig.”

Maasdijk 3 uit competitie gehaald

Maasdijk heeft het derde elftal uit de competitie gehaald. “De meeste schuld ligt bij de Zwaluwen, maar het is niet zo dat ze volledig aan de zijkant hebben gestaan met hun handen op hun rug’, zegt De Zeeuw. “Dan gaan we ook niet uitzoeken of het slaan, schoppen, duwen of trekken is geweest. Dit soort zaken hoort gewoon niet thuis op een voetbalveld. We hebben daarom vooruitlopend op de KNVB onze maatregelen genomen.”

Maatregelen bij Zwaluwen

Zwaluwen heeft direct na het incident de 22-jarige speler geroyeerd en ook het elftal uit de competitie gehaald. De schoppende speler zit nog steeds in de cel. Volgens vice-voorzitter Kees Kegel zijn er nog meer maatregelen genomen: “Behalve het team hebben we alle leiders, trainers en aanvoerders van alle teams toegesproken en ons beleid op gebied van sportiviteit en respect uitgelegd. Daarnaast hebben we een brief aan alle spelers gestuurd.”

Zwaluwen onwaardig

Kegel noemt het optreden van hun speler ‘Zwaluwen-onwaardig’. “We zijn dit bij ons helemaal niet gewend, maar het zet wel onze hele club in een kwade reuk. Aan de andere kant is het elftal verantwoordelijk voor dit incident en is dus ook de club verantwoordelijk, dus zal er ongetwijfeld een straf volgen van de KNVB voor onze club.”