Derksen: 'Genee is een pedante lul'

Johan Derksen schuift vrijdag toch weer aan bij Wilfred Genee in het tv-programma Voetbal International. Dit ondanks de knallende ruzie van donderdagavond, waarbij Derksen boos wegliep uit de live uitzending.

'Ik heb net mijn contract voor vier jaar verlengd, dus ik heb niet zoveel keus', verklaarde Derksen vrijdagmorgen op Radio Rijnmond. De hoofdredacteur van het tijdschrift Voetbal International ergert zich aan de manier waarop Genee het journalistieke werk van de VI-redactie onderuit schoffelt.

Garantie
'Genee is een pedante lul', aldus Derksen, die vrijdagochtend niet de behoefte voelde om de telefoon te pakken om de ruzie met de presentator bij te leggen. Van RTL, de omroep die het programma uitzendt, wil hij wel de garantie dat Genee ophoudt met het afbranden van het VI-team. 'Het is namelijk niet de Wilfred Genee-show', zegt Derksen.

Het blad Voetbal International bracht onlangs berichten over gesjoemel met cijfers bij SC Heerenveen naar buiten. Genee kwam op tv met andere details over de club. Daarover ontstond donderdag een heftige discussie. Het was de zoveelste keer dat Derksen en Genee elkaar publiekelijk in de haren vlogen.

Johan Derksen is tot augustus hoofdredacteur van VI. Op zaterdagochtend presenteert hij op Radio Rijnmond het programma Muziek voor Volwassenen. Ook is hij regelmatig te gast in het sportprogramma FC Rijnmond.

foto: archief

Deel dit artikel: