nieuws

Sparta loopt averij op in titelrace

ROTTERDAM - Sparta heeft een pijnlijke 1-0 nederlaag geleden tegen MVV Maastricht. Door het nipte verlies ziet de ploeg van trainer Michel Vonk de concurrent in de strijd om het kampioenschap naderen tot twee punten. Tom van Hyfte maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.
De bezoekers begonnen iets beter aan het duel dan Sparta. Kansen creëerde de Limburgse ploeg niet in het eerste kwartier, de Rotterdammers werden wel één keer gevaarlijk. Sandro Calabro kwam net te kort om een scherpe voorzet van Donovan Deekman binnen te werken.
Na een klein half uur spelen kwamen de gasten wel op voorsprong. Alair Cruz Vicente ging de fout in en Tom van Hyfte profiteerde optimaal: 0-1. Sparta maakte – zonder veel overtuiging – jacht op de gelijkmaker. Die viel bijna toen een voorzet van Henk Dijkhuizen richting kruising zeilde, maar doelman Bram Castro reageerde attent. Aan de andere kant was Malcolm Esajas weer gevaarlijk.
In blessuretijd van de eerste helft kreeg Sparta de grootste kans. Een schot van Deekman werd door ex-Spartaan Mark Veldmate van de lijn gehaald.
In de tweede helft kreeg Sparta snel twee halve kansen. Schoten van Steef Nieuwendaal en Deekman werden gekraakt door een Limburgs been. Ook was het even schrikken toen de doorgebroken Nathan Rutjes in aanraking kwam met Pellatz. De sluitpost krabbelde echter snel weer op.
Koen Daerden miste een grote kans op 0-2. In kansrijke positie schoot hij naast. Deekman zag een inzet gekeerd worden door Castro en even later schoot hij naast. Calabro mikte in de drukte van dichtbij over. Ondertussen had Vonk middenvelder Iliass Bel Hassani al gewisseld en hij liet duidelijk blijken daar niet blij mee te zijn.
Sparta voerde de druk op en Dijkhuizen pegelde van afstand maar net naast. Calabro probeerde het uit de draai, maar zijn poging werd geblokt. MVV bleef ook in de slotfase op de been, ook omdat Sparta in blessuretijd geen penalty kreeg toen Calabro gewillig naar de grond ging.
Sparta is nog steeds lijstaanvoerder in de eerste divisie, maar MVV Maastricht volgt op twee punten. FC Volendam en SC Cambuur staan vier punten achter de Rotterdammers.