nieuws

Uitzending FC Rijnmond met Mark Koevermans

ROTTERDAM - Mark Koevermans was vrijdag te gast in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. De commercieel directeur van Feyenoord sprak met presentator Etienne Verhoeff en Jan Dirk Stouten over de laatste organisatorische ontwikkelingen in de Kuip. Begin maart presenteerde Feyenoord Opel als nieuwe hoofdsponsor.
Over die deal komt Koevermans onder andere aan het woord in FC Rijnmond. Hij merkte dat het lastig was om partijen te interesseren, omdat Feyenoord geen grote Europese uitstraling meer heeft. 'Als je met partijen in het buitenland vooral praat, die kijken naar twee zaken; of Feyenoord ook buiten Nederland in beeld is en ze kijken hoe groot de eredivisie is. Ten opzichte van de Spaanse competitie of Premier League is de eredivisie vrij klein en weinig zichtbaar. Dat maakt het lastig om een grote buitenlandse partij binnen te halen,' aldus Koevermans.
'Opel kwam uit een totaal onverwachte hoek. Ze besloten op het juiste moment terug te keren in het voetbal. Ze hebben een enorme goede klik met Feyenoord. Er zijn genoeg instanties en clubs achter Opel aangegaan, maar ze hebben voor ons gekozen.'
Verder in FC Rijnmond een reportage over Nathan Rutjes, die vrijdag met MVV Maastricht speelt tegen Sparta, de club waar hij van 2005 tot 2012 onder contract stond. Verslaggever Frank Stout maakte een reportage over de middenvelder in de binnenstad van Maastricht.
Kijk hieronder naar de hele uitzending van FC Rijnmond: