FC Dordrecht wint ruim bij FC Eindhoven

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft de eerste competitieoverwinning van 2013 geboekt. De ploeg van trainer Virgil Breetveld rekende overtuigend met 1-5 af met FC Eindhoven. Lars Veldwijk scoorde twee keer voor de bezoekers, die nog wel vroeg op achterstand kwamen tegen de hekkensluiter.
In de vijfde minuut kwam FC Eindhoven al op voorsprong door Marco Ospitalieri: 1-0. Even later kopte Jeffrey Fortes naast het vijandelijke doel. FC Dordrecht werd sterker en het was wachten op de gelijkmaker. Romario Kortzorg vond spits Veldwijk, die 1-1 maakte. Na dat doelpunt kregen de bezoekers voldoende mogelijkheden om de thuisploeg nog meer pijn te doen, maar vooral Kortzorg had pech in de afronding.
Ook in de tweede helft was FC Dordrecht de bovenliggende partij. Veldwijk liet nog een kans onbenut, maar Adnan Alisic mikte wel raak nadat twee pogingen van Jeffrey Rijsdijk nog gekeerd werden (1-2). Tien minuten later was Rijsdijk wel trefzeker na goed voorbereidend werk van Andreas Luckermans: 1-3.
De Belg had ook een aandeel in de 1-4 door een schot van Danny Post met de hak te beroeren. In de slotminuut maakte Veldwijk nog zijn tweede doelpunt van de wedstrijd: 1-5.