nieuws

Capelle en Barendrecht winnen op eigen veld

capbar
capbar
ROTTERDAM - Barendrecht en Capelle hebben zaterdag beide hun duels in de topklasse gewonnen. Capelle, dat met 2-0 won van FC Lisse, zet de goede reeks van de laatste weken voort. Barendrecht rekende af met Noordwijk. Op sportpark De Bongerd werd het 3-1.
De ploeg van trainer Jack van den Berg stijgt door de zege op Noordwijk naar de vierde positie in de topklasse. Bob Vermunt was de grote man bij de thuisploeg. In de zevende en negende minuut zorgde hij voor de eerste twee doelpunten van de wedstrijd. Capelle kwam minder snel op voorsprong tegen Lisse. Gertjan Rothman benutte een strafschop, waarna invaller Henk Roeland de 2-0 tegen de touwen schoot.
Overige uitslagen: Katwijk - Excelsior '31 5-2, Genemuiden - GVVV 4-3, Kozakken Boys - HHC 0-5, DETO - Rijnsburgse Boys 0-1, Scheveningen - IJsselmeervogels 2-1, Spakenburg - Jodan Boys 1-0.
Hoofdklasse B
In de hoofdklasse B werd de topper tussen ASWH - Excelsior Maassluis met 2-1 gewonnen door de thuisploeg. ASWH komt door de zege op slechts twee punten achterstand van de koploper. Paul Scheurwater en Michael van Dommelen waren trefzeker namens de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht.
Xerxes DZB behield de aansluiting bij de top. De Rotterdammers wonnen met 2-1 van Smitshoek en hebben met één wedstrijd minder gespeeld een achterstand van vier punten op lijstaanvoerder Excelsior Maassluis. RVVH verloor juist punten. De Ridderkerkers, die vierde staan in de hoofdklasse B, speelden met 0-0 gelijk tegen Heinenoord.
Overige uitslagen: Nieuw Lekkerland - Alexandria '66 0-1, Kloetinge - Nivo Sparta 4-2, Zwaluwen - Hoek 1-1, Stedoco - Achilles Veen 3-0.
Eerste klasse B
Ook in 1B was er een topper. Koploper Deltasport ontving directe concurrent Rijnvogels. De bezoekers wonnen met 2-1 en hebben nu één verliespunt minder dan de Vlaardingers. Het kampioenschap lijkt tussen die twee ploegen te gaan, want nummer drie Spijkenisse staat op dertien punten achterstand.
Spijkenisse speelde met 0-0 gelijk tegen Nootdorp en mede-subtopper FC 's-Gravenzande won met 3-2 van SHO. Overige uitslagen: DSVP - GHC 1-0, Geinoord - BVCB 3-0, RCL - Vitesse Delft 1-1, Voorschoten '97 - Benschop 3-0
Eerste klasse C
In 1C is LRC de nieuwe koploper. De Leerdammers won met 1-0 van Terneuzense Boys en zagen bovendien VVGZ met dezelfde cijfers verliezen van Pelikaan, dat ook over VVGZ heen gaat op de ranglijst.
Sliedrecht zette een monsterscore neer. Het arme Alblasserdam, toch een middenmoter, werd met 7-0 verslagen. Overige uitslagen: Almkerk - De Zwerver 1-2, GPC Vlissingen - Drechtstreek 1-3, Oranje Wit - Heerjansdam 2-0, Roda Boys - Altena 4-1.