'Turks protest in Rotterdam gaat niet door'

De oproep om donderdag in Rotterdam te protesteren tegen de opvang van Turkse kinderen bij Nederlandse homoseksuele pleeggezinnen, is ingetrokken. De initiatiefnemer laat op facebook weten dat het protest niet meer doorgaat.

Onder het account Cocuklarimiza Dokunma Hollanda werd eerder een evenementenpagina op facebook aangemaakt om tijdens het bezoek van de Turkse premier Erdogan te protesteren bij de islamitische universiteit in Rotterdam. Duizenden mensen lieten daarop weten aanwezig te zijn bij het protest.

Plotseling offline
Waarom de initiatiefnemer heeft besloten de oproep in te trekken, is niet duidelijk. De facebook-pagina is rond 21.40 uur offline gehaald.

Zaterdagochtend zei een woordvoerder van de politie dat de demonstratie niet officieel was aangemeld. Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam liet zaterdagavond weten dat er geen contact is geweest met de organisator. Wel blijft de gemeente de situatie samen met de politie de komende dagen nauwlettend volgen.

Geert Wilders
Geert Wilders van de PVV zei zaterdag dat hij niet voor het verbieden van demonstraties is, maar dat dit in feite een demonstratie tegen Nederland wordt. De Turken die eraan meedoen falen in hun integratie, vindt Wilders: ,,Als ze massaal tegen Nederland en onze wetten, normen en waarden demonstreren, kunnen ze beter massaal het land uit richting Turkije gaan.''

Aanleiding voor alle ophef de zaak rond de 9-jarige Yunus, die door twee lesbische ouders wordt opgevoed. Veel Turken vinden dat ongepast.

De redactie heeft de mogelijkheid om te reageren preventief uitgezet bij alle nieuwsberichten. Aanleiding vormt een golf van onbehoorlijke reacties op onze site. Het besluit om het reactieforum uit te schakelen, is genomen nadat het uitdelen van tientallen IP-bans niet heeft geleid tot een vermindering van het aantal kwalijke reacties.

Deel dit artikel: