nieuws

Rotterdamse student is beste verpleegkundige

Albeda College Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
Albeda College Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
ROTTERDAM - Een Rotterdamse student heeft de prijs gewonnen voor beste leerling-verpleegkundige van Nederland.
Finalisten van een landelijke competitie moesten zaterdag onder meer een rollenspel doen met een slachtoffer. Een jury beoordeelde de studenten op zaken als deskundigheid, communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen.
Uit handen van NU'91-voorzitter Monique Kempff ontving winnaar Cok Steenbergen (student van het Albeda College, Rotterdam) zijn prijs.

Trots op mbo

Tijdens de prijsuitreiking onderstreepte Monique Kempff het belang van de mbo-verpleegkundigen in de sector: "Ik ben er trots op deze prijs uit te mogen reiken, juist aan een verpleegkundige met een mbo-achtergrond. Juist nu vanwege de actuele discussie over de toekomst van de mbo-verpleegkundigen. Zij zijn het die met 180.000 collega's mede de zorg draaiende houden''.
Cok Steenbergen mag Nederland in juli vertegenwoordigen tijdens de mondiale competitie in Leipzig.

De redactie heeft de mogelijkheid om te reageren preventief uitgezet bij alle nieuwsberichten. Aanleiding vormt een golf van onbehoorlijke reacties op onze site. Het besluit om het reactieforum uit te schakelen, is genomen nadat het uitdelen van tientallen IP-bans niet heeft geleid tot een vermindering van het aantal kwalijke reacties.