nieuws

Kamerlid roept moslims op pleegouder te worden

ROTTERDAM - Als er meer moslims pleegouder worden, kunnen kinderen met een islamitische achtergrond beter worden geplaatst in pleeggezinnen met een vergelijkbare achtergrond. Dat zegt het Rotterdamse PvdA-Tweede Kamerlid Kuzu. "Er moet rekening gehouden worden met ondermeer de culturele en religieuze achtergrond van het kind."

Aanleiding is de commotie die is ontstaan in Turkije en Nederland over het plaatsen van Yunuz, een Turkse jongen bij twee lesbische pleegmoeders. Yunuz woont als ruim acht jaar in dit gezin, maar vorige week besteedde een Turkse televisiezender aandacht aan de situatie. Daardoor ontstond er veel protest. Komende donderdag vindt er mogelijk een demonstratie plaats bij de Islamitische Universiteit in Rotterdam, wanneer de Turkse premier Erdogan de universiteit bezoekt.
Kamerlid Tunahan Kuzu begrijpt de commotie wel maar keurt de eenzijdige manier waarop de tv-zender aandacht besteedde aan de zaak af: "Die strookt niet met de werkelijkheid zoals we die hier met z'n allen beleven. De pleegouders van Yunuz hebben op een liefdevolle wijze voor hem gezorgd."

'De redactie heeft de mogelijkheid om te reageren preventief uitgezet bij alle nieuwsberichten. Aanleiding vormt een golf van onbehoorlijke reacties op onze site. Het besluit om het reactieforum uit te schakelen, is genomen nadat het uitdelen van tientallen IP-bans niet heeft geleid tot een vermindering van het aantal kwalijke reacties.'