Fors meer inbraken in regio Rotterdam

Het aantal inbraken in de regio Rotterdam is het afgelopen jaar fors gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de politie die de NOS in bezit heeft. De politie wil er nu alles aan doen om de stijging van het aantal inbraken terug te dringen. Bijvoorbeeld door dezelfde aanpak toe te passen als bij overvallen.Het aantal inbraken in en rond Rotterdam stijgt al de laatste vier jaar. Tussen 2009 en 2012 was er een stijging van respectievelijk 7502 inbraken per jaar naar 9099 stuks. Maar vooral de laatste maanden van het afgelopen jaar is de toename nog groter geworden. In december is er in de regio Rotterdam ruim 1100 keer ingebroken. Dat is maar liefst 36 keer op een dag.
Dat zorgt voor veel onrust bij bewoners. In Rotterdam-Ommoord en Krimpen aan de IJssel zijn na inbraken buurtwachten opgericht.

Speciale aanpak

Volgens korpschef van politie eenheid Rotterdam Frank Paauw wordt er alles aan gedaan om het aantal inbraken terug te dringen. Net zoals bij de overvallen komt er nu ook voor de inbraken een speciaal politieteam. Dit team gaat de inbraken vergelijken om ze zo te kunnen oplossen. Deze aanpak werkte bij overvallen. Het aantal is sinds de start van het project gehalveerd.

'De redactie heeft de mogelijkheid om te reageren preventief uitgezet bij alle nieuwsberichten. Aanleiding vormt een golf van onbehoorlijke reacties op onze site. Het besluit om het reactieforum uit te schakelen, is genomen nadat het uitdelen van tientallen IP-bans niet heeft geleid tot een vermindering van het aantal kwalijke reacties.'

Deel dit artikel: