nieuws

Reconstructie moord Aleidisstraat

Dodelijke steekpartij Aleidisstraat
Dodelijke steekpartij Aleidisstraat
ROTTERDAM - Justitie houdt een reconstructie van een fatale steekpartij in de Aleidisstraat in Rotterdam-West. In december van het vorig jaar werd daar een 60-jarige bewoner gedood.

Het slachtoffer en de 53-jarige verdachte waren huisgenoten. De verdachte zegt uit zelfverdediging te hebben gehandeld. Het slachtoffer zou hem hebben bedreigd met een kapmes.
Advocaat A.C. Bosch: "Er was al dagen sprake van een conflict, waarbij mijn cliënt met de dood werd bedreigd. Hij had de hulp ook ingeroepen van de huisbaas."

Zelfverdediging

Volgens justitie is er geen sprake geweest van zelfverdediging. Officier van justitie Van Unnik: "De verdachte is zelf naar de keuken gelopen om een mes te pakken. Daarna heeft hij zelf de confrontatie gezocht."
Bij de steekpartij waren twee getuigen aanwezig. De Rotterdamse justitie zal hen bij de reconstructie gaan betrekken.
Advocaat Bosch vroeg de rechtbank om de onmiddellijke vrijlating van zijn cliënt. De rechtbank wees dat verzoek af: er is voorlopig voldoende bewijs voor doodslag. Wel vindt de rechtbank de reconstructie van groot belang, om het scenario van zelfverdediging te kunnen beoordelen.