nieuws

'In m'n spiegel zag ik een oranje wolk van bankbiljetten'

ROTTERDAM - Velen kunnen zich er waarschijnlijk wel iets bij voorstellen; je hebt de handen vol, in de drukte leg je even je portemonnee op het dak van je auto en vervolgens rijd je weg. Oeps.
Het overkwam René Visser afgelopen weekend op de N3 bij Dordrecht. Zuur. Heel zuur, want in die betreffende portefeuille zat ruim 3000 euro. Dordtenaar Visser heeft een schadebedrijf en twee klanten hadden de afgelopen dagen net contant afgerekend.
"Ik dacht: zodra de bank maandag open is, breng ik het naar de kluis. Maar in plaats daarvan zag ik een oranje wolk van biljetten in mijn achteruitkijkspiegel."
'Rijden de vouwen uit je broek'
De portemonnee lag nog op het dak van de auto toen Visser zondag de N3 opreed richting van Papendrecht. Na ongeveer 100 meter viel zijn beurs op de grond.
"Ik kon daar niet stoppen, want ze rijden er de vouwen uit je broek." Er zat niets anders op dan bij de eerstvolgende afslag te keren en terug te rijden.
Daardoor verloor Visser kostbare tijd, en kon hij van de 3000 weggewaaide euro's nog maar 165 bij elkaar rapen. "Mensen vertelden mij dat een vrouw hen had gezegd dat het geld van haar was. Vervolgens hadden ze haar het geld meegegeven. Dat kan ik me ook wel voorstellen."
Klikkende kinderen
De vrouw zou met man en twee kinderen in een blauwe Renault Scenic hebben gereden. "Ik hoop nu dat die kinderen in hun enthousiasme misschien op school hun mond niet kunnen houden."
Daarnaast staan er volgens Visser camera’s bij de oprit naar de N3. "Hopelijk kan de politie de vrouw via het kenteken opsporen."
Vindersloon
Visser heeft nog wel een boodschap voor de grijpgrage dame: "Breng alstublieft het geld terug. Dat mag anoniem, maar als u uw naam geeft, kunt u zelfs een vindersloon ontvangen. Dan heb ik ten minste iets, want om dit terug te verdienen moet ik heel hard werken."