nieuws

Hek om geplaagde Margrietschool

ROTTERDAM - De Prinses Margrietschool in Rotterdam-IJsselmonde krijgt extra middelen om inbrekers buiten de deur te houden. Niet alleen komt er nieuw hek rondom de school, ook worden er camera’s geplaatst en worden de waardevolle spullen met SmartWater ingesmeerd.
In mei 2012 was de school aan de Sportlaan zeven keer het slachtoffer van een inbraak. Daarbij werden telkens computers weggenomen. Toen de vermoedelijke dader, een 37-jarige Rotterdammer, werd aangehouden na een inbraak op een andere school, keerde de rust weer. De dader werd in augustus door de rechter een aantal maanden de cel ingestuurd. Hij werd overigens niet veroordeeld voor de inbraken in de Prinses Margrietschool. Dat dossier was volgens de rechter onvolledig.
Vrij
Eind februari kwam de dader weer vrij. Toevallig werden kort daarna weer computers gestolen uit de Prinses Margrietschool. De daaropvolgende zaterdag werd de 37-jarige Rotterdammer bij een poging tot inbraak aangehouden.
De rechter veroordeelde de man tot twee maanden gevangenisstraf. Ook nu niet voor de inbraak in de Prinses Margrietschool. Daarvoor was geen bewijs.
Kosten
De kosten voor het hek en de camera’s worden betaald door de schoolvereniging, de gemeente Rotterdam en de deelgemeente IJsselmonde.

Artikelen die met SmartWater zijn ingesmeerd zijn later gemakkelijker te herleiden naar de oorspronkelijke eigenaar.