Excelsior kansloos onderuit bij Go Ahead Eagles

ROTTERDAM - Excelsior heeft de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles kansloos met 4-1 verloren. De ploeg van trainer Leon Vlemmings kon geen moment aanspraak maken op een goed resultaat in Deventer. Sander Fischer maakte het enige Kralingse doelpunt in de Adelaarshorst.
In de openingsfase hadden de bezoekers geluk dat Marnix Kolder van dichtbij in de handen van keeper Jordy Deckers kopte. Even later raakte Jarchinio Antonio de bal volledig verkeerd met het hoofd. Mick van Buren was aan de andere kant één keer dreigend, maar verder liet Excelsior aanvallend niets zien in de eerste 45 minuten. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Quincy Promes verschalkte Deckers na een combinatie met Kolder: 1-0.
De doelpuntenmaker zag een volgende inzet wel gekeerd worden door Deckers. Tien minuten voor rust kreeg Go Ahead Eagles een strafschop, toen Sjoerd Overgoor over het been van Fischer ging. Promes maakte zijn tweede doelpunt vanaf elf meter: 2-0. Ook moest Deckers nog een keer in actie komen op een inzet van Deniz Turuc.
Vlak na rust werd het nog erger voor de formatie van Vlemmings. Cas Peters was met een schuiver trefzeker: 3-0. Toch deden de gasten daarna iets terug. Een hoekschop kwam bij de tweede paal bij Fischer, die binnenschoot (3-1). De doelpuntenmaker was ook betrokken bij de 4-1 van de gastheren. Hij gaf het laatste zetje na een inzet van Kolder. Van Buren miste na een uur spelen een goede mogelijk om de marge weer terug te brengen naar twee.
In het restant kreeg de thuisploeg nog mogelijkheden om verder weg te lopen van de nummer voorlaatst van de eerste divisie, maar een grotere nederlaag bleef Excelsior bespaard. Vooral omdat Kolder de bal in de slotseconde op de doellijn niet binnen wist te werken.