nieuws

Kluswoningen in Rotterdam zijn op

ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam heeft geen kluswoningen meer om te verkopen. Na 450 woningen die door enthousiaste klussers gekocht zijn voor een laag bedrag, is de koek op. Er staan er nog 15 te koop.
Volgens wethouder Hamit Karakus wordt het initiatief wel overgenomen door enkele woningcorporaties en zijn er ook marktpartijen die een stuk stad ontwikkelen. De gemeente kijkt zelf uit naar andere panden, zoals scholen en wijkgebouwen, die kunnen worden omgebouwd tot woningen.
Rotterdam gaat ook stukken grond verkopen waar mensen een woning kunnen bouwen. Zo zijn er kavels te koop in Nesselande, Park Zestienhoven en Hoek van Holland.
Het eerste project met kluswoningen is het Wallisblok in Spangen. In 2006 werden de woningen hier voor 1 euro verkocht. De nieuwe eigenaren konden de woningen geheel naar eigen inzicht verbouwen. De tuin achter hun woningen werd een gezamenlijke tuin. Een van de eigenaren is Laura Weeber. Zij denkt dat de wijk er mede door hun inzet sterk op vooruit gegaan is.