nieuws

Het blijft stil op de velden van VV Nieuw-Lekkerland

ROTTERDAM - Voor en na de wedstrijden van VV Nieuw-Lekkerland zal geen muziek meer klinken over het sportveld. Dit na klachten van omwonenden. De tussenstanden en spelers mogen wel worden omgeroepen.
Met de omwonenden is twee jaar geleden afgesproken dat er op het toen aan te leggen voetbalcomplex geen muziek zou worden gedraaid. Toch besloot de vereniging om dertig minuten voor aanvang van de thuiswedstrijden muziek te draaien. “In eerste instantie denk je: dat zal wel loslopen,” zegt bestuurslid Aart van der Ham.
Een voetbalvereniging zonder muziek is ongebruikelijk, legt hij uit. “We waren het ook gewend op ons oude complex.” Bij de dertien thuiswedstrijden per seizoen klonk het clublied voor het fluitsignaal door de boxen. “Maar we zijn akkoord gegaan om geen muziek te draaien, dus we mogen niet klagen.”

Warm water
Naast het verbod op muziek is ook afgesproken dat de veldverlichting na half tien in de avond niet zal branden. Ondanks de beperkingen blijft Van der Ham positief: “We draaien muziek in de kantine en we hebben warm water uit de douches. Dat is ook belangrijk.”