nieuws

Verdachten belwinkelmoord zwijgen

rechter
rechter
ROTTERDAM - De drie verdachten van een overval op een belwinkel in Vlaardingen geven geen antwoord op vragen van de rechtbank in Rotterdam. De drie mannen schoten bij de overval een klant neer.Twee van de verdachten beroepen zich op hun zwijgrecht. De derde houdt vol onschuldig te zijn.De drie mannen staan terecht voor de dodelijke schietpartij in een belwinkel in Vlaardingen op 3 december 2011. Ze stormden met bivakmutsen op naar binnen, beroofden de eigenaar en begonnen te schieten.Skype
Daarbij raakten zij een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Macedonië, die toevallig in de winkel was. Het slachtoffer was op het moment van de overval aan het Skypen was met zijn vriendin in Macedonië, die daardoor de overval live heeft kunnen volgen. Het slachtoffer is vier weken na de schietpartij overleden.
De klant, de 28-jarige Goran Drobarov, werd in het hoofd geraakt door een kogel die van de vloer was afgeketst. De verdachten van 23, 24 en 27 jaar oud worden onder meer beschuldigd van doodslag.
De overval werd gepleegd door vier mannen. De vierde verdachte werd een maand na de overval doodgeschoten op Curaçao.