nieuws

Aflevering 4 - Voor de kunst!

ROTTERDAM - In de vierde uitzending van de Aardig Onderweg Award - serie ontmoeten we de drie genomineerden uit de categorie Voor de Kunst! Dinsdag 19 maart 17.30 uur. 

Lotti Hesper

Lotti Hesper is initiatiefnemer van de Stichting Brugwachtershuisjes. Deze stichting richt zich op het herbestemmen van brugwachtershuisjes. Deze charmante gebouwtjes, met een hoge architectonische en cultuurhistorische waarde, hebben de laatste decennia hun functie verloren, doordat steeds meer bruggen op afstand worden bediend. Zeker 5 huisjes in Rotterdam staan al lange tijd leeg en dreigen te vervallen. Zij vragen om een nieuwe functie als expositie- of atelierruimte, of bijvoorbeeld als hotelsuite, bloemenwinkel of theehuisje. De beschikbaar gestelde huisjes mogen in eerste instantie alleen voor niet commerciële doelen gebruikt worden. Zij zullen ingericht worden met steeds wisselende exposities, zodat er telkens iets nieuws te beleven is voor het publiek.

Maarten Bakker

Vorig jaar heeft Maarten een oude chocoladefabriek aan de Bergweg gekocht, waarin hij een theaterzaal en kunstgalerie heeft gerealiseerd genaamd Studio de Bakkerij. Een particulier initiatief dat door kunst en taal de mensen met elkaar verbindt. Studio de Bakkerij bereikt diverse doelgroepen van jong tot oud, van rijk tot arm. Scholen en kinderdagverblijven weten hun weg te vinden maar ook jazzliefhebbers, ondernemers en ouderen lopen regelmatig de studio binnen voor een kop koffie, een mooi schilderij, een voorstelling of gewoon voor een kletspraatje. In een tijd waarin de culturele sector onder druk ligt, de gemeente scherpe keuzes heeft moeten maken en mensen steeds minder te besteden hebben is er in Maartens ogen maar één mogelijkheid om te overleven: Risico nemen, tegen de stroom in gaan en investeren in een duurzame en kunstminnende buurt!

Winie Wiegmans

Winie is de grote aanjager van Stichting Lodewijk. Deze stichting heeft als motto: ‘even in een andere wereld dan de zorginstelling.’ Dat motto heeft de stichting al sinds de oprichting in 2005. Stichting Lodewijk is vernoemd naar Lodewijk, de wijlen man van Winie. Hij lag maanden ziek in het Erasmus MC en vond dat saai! Daar wilde de stichting verandering in brengen! Even weg uit de sleur
van de medische dag. Stichting Lodewijk organiseert vooral muziekconcerten. Van jazz en tango tot klassiek en pop. Op dit moment worden er door de stichting meer dan 60 concerten per jaar georganiseerd. Stichting Lodewijk vraagt nadrukkelijk géén geld aan de zorginstellingen. Laten die
zich maar bezighouden met hun core business: mensen genezen en ondersteunen. Stichting Lodewijk zorgt dan voor dat vleugje plezier en entertainment.