nieuws

Aflevering 6 - Voor de toekomst!

ROTTERDAM - In deze uitzending gaan de ambassadeurs op stap met de genomineerden in de categorie Voor de Toekomst. Linda van Stichting Open Ogen, Henk van Stichting Citysteward en Bob van HotspotHutspot laten met passie hun initiatieven aan ons zien. Dinsdag 2 april 17.30 uur. 

Linda Futa-van Goch

Linda, zelf ooit slachtoffer geweest van een loverboy, heeft in augustus 2012 Stichting Open Ogen opgestart om haar kennis te kunnen delen en haar bereik te vergroten. Zo vertelt zij jongeren onder andere over de gevaren van loverboys en geeft zij seksuele voorlichting op middelbare scholen. Ook
ondersteunt en helpt zij ex-slachtoffers en wil zij hen, middels de stichting, tevens opleiden tot ervaringsdeskundige om zo ook voorlichtingen en trainingen aan te kunnen bieden namens Open Ogen.

Henk Medema

Henk heeft een enorme expertise op het gebied van veiligheid, hospitality, het omgaan met jongeren en het geven van maatwerktrainingen. Hij heeft een en ander gebundeld in een prachtige stichting: Stichting Citysteward Rotterdam. Stichting Citysteward Rotterdam biedt praktijkgerichte trainingen en schakeltrajecten voor jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt. De doelstelling van de stichting is de deelnemers via scholing, praktijkstages en intensieve begeleiding te activeren.
Door het aanreiken van vaardigheden, verbeteren van gewenst maatschappelijk gedrag en het bieden van een toekomstperspectief, worden de kansen van de jongeren op de arbeidsmarkt vergroot.

Bob Richters

Met HotspotHutspot heeft Bob Richters goed aangevoeld waar behoefte aan is in de wijk: een hotspot voor de kinderen waar ze onder begeleiding van echte koks gezellig met elkaar kunnen koken. Bij HotspotHutspot leren kinderen alles over gezond eten. Waar het vandaan komt, hoe het groeit, hoe het wordt klaargemaakt maar vooral ook hoe het smaakt! Er is hutspot voor de wijkbewoners, een gezellige plek in de wijk waar de bewoners ‘s avonds voor voor maar €7,- met elkaar kunnen proeven wat de kinderen overdag hebben gemaakt. HotspotHutspot draagt bij aan de sociale kwaliteit in de wijken Schiebroek en Lombardijen. Hier hebben inmiddels bijna 100 kinderen een alternatief voor het hangen op straat. De leegstand in de wijk krijgt zo een positieve functie als ontmoetingsplek voor de bewoners. Niet onbelangrijk is dat de kinderen bij HotspotHutspot met gezonde voeding bezig zijn en zelf een gezonde maaltijd krijgen.