nieuws

Kort nieuws uit de regio

Rijnmond Kort
Rijnmond Kort
ROTTERDAM - Duizenden euro's boete voor te zwaar beladen vrachtwagen bij Heijplaat, klanten helpen bij aanhouding winkeldief en arrestatie voor beroving matroos: kort nieuws uit de regio Rijnmond.
Politiemensen hebben woensdagochtend vroeg op de A15 bij Heijplaat een vrachtwagenchaufeur een boete van bijna 8000 euro gegeven. De vrachtwagen had veel te veel lading aan boord. Daarnaast had de chauffeur uit Midden-Beemster ruim 14 uur achter elkaar achter het stuur gezeten.
Klanten van een supermarkt aan de Lange Boonestraat in Maassluis hebben dinsdag geholpen bij de aanhouding van een winkeldief. Een van de klanten raakte daarbij gewond. De man had 's ochtends iets gestolen en dat was opgemerkt door de camera's. Toen de man 's middag terugkwam werd hij aangesproken door de bedrijfsleider. De dief werd agressief. Er ontstond een worsteling tussen winkelpersoneel, de dief en klanten. Agenten hebben de man uiteindelijk meegenomen naar het bureau.
De politie heeft een man opgepakt voor de beroving van een Rotterdamse matroos. De overval gebeurde anderhalf jaar geleden in Wijk bij Duurstede. De man zat daar op de fiets, toen hij werd beroofd door meerdere mannen. Toen hij bij zijn boot kwam, was daar ook nog eens ingebroken. Volgens de politie hebben de overval en de inbraak met elkaar te maken. Dinsdag werd de man opgepakt.