nieuws

Dominic Schrijer wordt burgemeester van Zwijndrecht

ROTTERDAM - Dominic Schrijer (46), voormalig PvdA-wethouder in Rotterdam, wordt de nieuwe burgemeester van Zwijndrecht. Een speciale commissie heeft hem na een selectieprocedure uit dertien kandidaten naar voren geschoven.
Dat is woensdag bekendgemaakt door de gemeente Zwijndrecht.
'Verliefd op andere vrouw'
Schrijer maakte zijn nieuwe baan via Twitter op een bijzondere manier bekend. Tijdens zijn afscheid als wethouder in juni 2011 zei hij nog in zijn toespraak: “Wat ik jou nog zegge wou, Rotterdam ik hou van jou.”. Deze zin staat ook nog steeds bij zijn Twitter-account. In de nacht van woensdag op donderdag twitterde hij: "Wat ik jou nog zegge wou, Rotterdam ... ik ben verliefd op een andere vrouw."

Bezuinigingen

Schrijer was van 2006 tot 2011 wethouder werkgelegenheid, Sociale Zaken, Grotestedenbeleid en Pact op Zuid. In 2011 stapte hij vrijwillig op omdat hij zich niet kon vinden in de bezuinigingen in Rotterdam. De laatste tijd hield hij zich bezig met advieswerk.
Schrijer noemt Zwijndrecht "een geweldige gemeente" en "een mooi gebied met enorme potentie.'
Installatie
In Zwijndrecht volgt hij Antoin Scholten (VVD) op, die onlangs verhuisde naar Venlo om daar als burgemeester aan de slag te gaan. De installatie van de nieuwe burgemeester van Zwijndrecht staat gepland voor 27 mei.