nieuws

Kort nieuws uit de regio Rijnmond

Rijnmond Kort
Rijnmond Kort
ROTTERDAM - Inbrekers opgepakt in Rotterdam-West en wegwerker gewond bij aanrijding in Oud-Beijerland: kort nieuws uit de regio Rijnmond.
Bij de acties tegen woninginbraken in Rotterdam-West zijn vier mannen aangehouden. Woensdag kreeg de politie een melding van oplettende buurtbewoners dat er twee jongens bezig waren een deur te forceren van een huis aan de Willem Buytenwegstraat, een andere melding kwam donderdagochtend uit de Koornwaardstraat. Ook in de wijk Spangen verrichtte de politie arrestaties. De politie surveilleerde extra in de wijk omdat omwonenden eerder deze week meldde dat twee mannen de huizen in de gaten hielden.
Een 19-jarige automobilist is donderdagochtend tegen een hekwerk van een wegafzetting gereden in de Rembrandtstraat in Oud-Beijerland. Het hek viel om, waardoor een 41-jarige wegwerker gewond raakte. De bestuurder is aangehouden en de politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.
De gemeente Rotterdam heeft in anderhalf jaar tijd een kwart van de leegstaande kantoorruimte weggewerkt. De kantoren hebben een nieuwe bestemming gekregen zoals hotelkamer, gezondheidspraktijk, school, kinderdagverblijf of de ruimte is omgebouwd tot woonruimte. Volgens wethouder Karakus is het project een succes.