nieuws

Acties dreigen bij Schokindustrie Zwijndrecht

ROTTERDAM - Er dreigen vakbondsacties bij heipalenproducent Schokindustrie in Zwijndrecht. Het bedrijf wil door de crisis het overgrote deel van het personeel ontslaan en de bonden zijn niet blij met het sociaal plan dat aan de werknemers wordt aangeboden.
In totaal moeten 38 van de 50 werknemers verdwijnen. Het sociaal plan dat Schokindustrie biedt, betreft slechts de factor 0,35 van de Kantonrechtersformule, terwijl de vakbonden de factor 1 willen hanteren.
Volgens de vakbonden heeft de betonfabriek een sterk moederbedrijf, De Hoop in Terneuzen, dat meer dan voldoende financiële middelen heeft om een normaal sociaal plan te presenteren.
Donderdagmiddag werd daarom aan de poort van het bedrijif aan de Lindtsedijk in Zwijndrecht een actie gehouden, waarbij handtekeningen werden aangeboden aan een vertegenwoordiger van de Raad van Bestuur van De Hoop. Het bedrijf wilde daarop nog geen reactie geven.
De vakbonden FNV en CNV willen het bedrijf nog een week de tijd geven. Als het Schokindustrie of De Hoop niet toeschietelijker wordt, dan worden acties als stakingen niet uitgesloten.