nieuws

Voormalig Rijnmondpresentator verder als vrouw

ROTTERDAM - Hij was jarenlang een bekend gezicht en een bekende stem van TV en Radio Rijnmond. Geert-Willem Overdijkink. Maar sinds zijn vertrek, eind januari, gaat hij als Monica door het leven. Als vrouw dus. Een ingrijpende stap.
Als kleine jongen voelde Geert-Willem zich al gelukkiger met een vrouwenuiterlijk. Maar zijn omgeving had een huisje-boompje-beestje toekomst voor hem op het oog, met goede baan en leuk gezin.

Dubbelleven

Hij heeft geprobeerd om daaraan te voldoen, maar het bloed kroop toch waar het niet gaan kon. Ongeveer 15 jaar geleden begon zijn dubbelleven: doordeweeks de verslaggever/presentator van Radio en TV Rijnmond; in het weekend en de vakanties ging de make-up op, de rokjes, bloesjes en hakken aan en de pruik op. Dan kwam Monica tevoorschijn.

Zenuwachtig

De eerste keer dat ze zich op straat vertoonde was Monica stiknerveus. "Het was ook niet zo'n slimme actie. Het was om drie uur 's nachts, met een veel te blonde pruik op, dus de enige persoon die ik tegenkwam lachte zich een ongeluk."

Blijer

Geert-Willem heeft nu definitief plaatsgemaakt voor Monica. Afgelopen week hield ze een kennismakingsborrel voor ex-Rijnmond-collega's. Voor velen kwam het nieuws als een volslagen verrassing. Anderen lieten weten dat ze wel zoiets hadden vermoed.
Monica hoopt dat de ex-collega's zien dat ze veel blijer door het leven gaat dan Geert-Willem.
En of er ooit een geslachtsoperatie komt? "Ik weet het nog niet. Wat er onder mijn vrouwenkleren zit doet er alleen toe voor mijn vriendin en mij en bovendien: wat je voelt en wat je bent zit niet tussen je benen maar tussen je oren."