nieuws

Zaak tegen serie-overvaller aangehouden

ROTTERDAM - De 45-jarige Rotterdammer, die zich vandaag voor de rechtbank moest verantwoorden voor drie overvallen in 2012, blijkt een bekende serie-overvaller.

Michel van de L. wordt niet alleen door justitie verdacht van maar liefst negen overvallen in december 2011/januari 2012 in Rotterdam en regio. Hij is al twee keer eerder voor een reeks overvallen veroordeeld.

Drugs

De Rotterdammer, toen nog woonachtig in Krimpen aan den IJssel, werd in 2007 veroordeeld tot zes jaar cel. Hij had onder invloed van drugs negen overvallen in drie dagen tijd gepleegd. Het ging onder meer om gewapende berovingen op een vestiging van Ballorig in Ommoord en een apotheek. Hij was destijds net een paar dagen vrij na vijf jaar gevangenisstraf voor eerdere vergrijpen.

Uitstel

De rechtszaak tegen de man in Dordrecht werd vandaag aangehouden. Justitie en de verdediging hadden zich voorbereid op de zaak die negen overvallen behelsde. De rechtbank dacht dat drie overvallen moesten worden behandeld. Om die reden is de zaak voor maximaal drie maanden vertraagd. De verdachte blijft vastzitten.

Supermarkten

De man zou tijdens zijn laatste jacht op geld tussen begin december 2011 en begin januari 2012 zeven supermarkten in Hendrik-Ido-Ambacht, Vlaardingen, Zwijndrecht, Beesd en Rotterdam hebben beroofd. Daarnaast zou hij een apotheek en een winkel van Blokker hebben overvallen.