nieuws

Fer 'Gaat gelukkig weer beter'

ROTTERDAM - Oud-Feyenoorder Leroy Fer is op de weg terug na een moeilijke periode. De middenvelder van FC Twente zag in de winterstop een transfer naar Everton afketsen en Fer kwam ook nog negatief in het nieuws vanwege het aanschaffen van een paard en een mogelijke rechtszaak die tegen hem loopt.
In het trainingskamp van Jong Oranje erkent Fer dat hij een moeilijke tijd achter de rug heeft. 'Het gaat redelijk goed met mij. Er is de laatste tijd natuurlijk veel gebeurd. Ik heb de laatste tijd niet goed gevoetbald, maar gelukkig gaat het weer beter', aldus Fer tegenover RTV Rijnmond.
Fer zit in deze interlandperiode bij Jong Oranje, dat donderdag met 2-1 won bij Israël en maandag in Waalwijk oefent tegen Jong Noorwegen. De oud-Feyenoorder realiseert zich dat hij door zijn mindere vorm voorlopig uit beeld is voor het 'grote' Oranje.
'Ik zal me weer moeten bewijzen. Maar gelukkig gaat het dus weer beter. Ik ben blij dat ik nu bij Jong Oranje zit. Natuurlijk wil je in het Nederlands elftal spelen, maar hier tussen mijn leeftijdsgenoten heb ik het ook naar mijn zin', aldus Fer.
De in Zoetermeer geboren Antilliaan denkt met Jong Oranje in juni om de titel te kunnen spelen op het Ek, dat in Israël wordt gehouden. 'We hebben veel talent en als je ziet hoeveel spelers van onder de 23 nu bij het 'grote' Oranje zitten moeten we daar laten zien dat wij tot de favorieten behoren', zegt Fer.