nieuws

Aflevering 11: De Finale

Boijmans TV - aflevering 11
ROTTERDAM - Deze week in de slotaflevering van Boijmans TV: de Finale.
Bregje bespreekt in deze uitzending met een gemengde groep van oude bekenden - een wielrenner, een kunstminnares, een student economie, een Zwarte Piet - de zelfportretten die pronken op de tentoonstelling ‘Over smaak valt te twisten’. Het zijn 25 winnaars uit het overweldigend aantal van 1326 inzendingen die binnen kwamen op Bregjes oproep om een zelfportret in te sturen.
Het zelfportret van kassameisje Mandy zit er ook bij en Arie heeft natuurlijk op Mandy gestemd. Maar zal zijn stem voldoende zijn om haar de hoofdprijs van maar liefs 1000 euro in de wacht te doen slepen? De andere gegadigden hebben ook vrienden en familie meegenomen om stemming te maken voor hun portret. Terwijl de museumbezoekers samen met de genomineerden vol ongeduld en champagne wachten op Bregjes verlossende woord, trotseert de Insmijter sneeuw en vrieskou. Maar op een dag als deze heeft hij natuurlijk weinig te doen. Iedereen wil naar Boijmans toe, beetje cultuur opsnuiven, ja toch? En dan is het zo ver...
Met dank aan alle inzenders van de wedstrijd ‘Over smaak valt te twisten’, alle eenvormige groepen en alle medewerkers van Museum Boijmans Van Beuningen.

Donderdag 28 maart om 17.30 uur (ieder uur herhaald) bij TV Rijnmond.