nieuws

Gevolgen Sparta door faillissement Veendam

Sparta
Sparta
ROTTERDAM - Het faillissement van SC Veendam is sinds maandag een feit. De club uit de Jupiler League slaagde er de afgelopen weken niet in om een benodigd bedrag van minstens 1,1 miljoen euro bij elkaar te krijgen.
Nu SC Veendam failliet is, heeft dat gevolgen voor de stand in de Jupiler League. Sparta loopt uit op MVV Maastricht, maar ziet ook concurrenten naderen. Zo won en verloor de Rotterdamse koploper één keer van SC Veendam. De ploeg van trainer Michel Vonk won op de openingsdag van dit seizoen met 2-1 van de huidige nummer tien van de eerste divisie, maar in december van het vorige jaar ging de lijstaanvoerder met dezelfde cijfers onderuit. Een faillissement van SC Veendam betekent dat Sparta drie punten moet inleveren.
Van de concurrenten van de Rotterdammers in de strijd om het kampioenschap wordt MVV Maastricht het zwaarst getroffen. De Limburgers wonnen twee keer van SC Veendam, waardoor ze liefst zes punten moeten inleveren. FC Volendam won en verloor net als Sparta één keer van de Groningse formatie.
Helmond Sport speelde pas één keer tegen SC Veendam en ging met 3-1 onderuit. De Graafschap haalde vier punten uit twee ontmoetingen.
FC Dordrecht speelde één keer tegen SC Veendam en zegevierde met 2-1. De Dordtenaren zouden die punten weer in moeten leveren. Excelsior verloor met 3-2 aan de Langeleegte. Ook de Kralingers troffen de Groningers eenmaal.

Stand na faillissement SC Veendam:

1. Sparta 23-46
2. Helmond Sport 25-45
3. FC Volendam 23-42
4. MVV Maastricht 23-41
5. SC Cambuur 22-40
6. Go Ahead Eagles 25-40
..FC Dordrecht 23-31
..Excelsior 24-19