nieuws

Tweede Kamerleden willen snel maatregelen HSL

ROTTERDAM - Tweede Kamerleden van VVD en PvdA willen snel maatregelen om de geluidoverlast van de HSL te beperken. Volgens de kamerleden duren de problemen al te lang. Dit bleek dinsdagmiddag tijdens een bezoek van de kamerleden aan Lansingerland.
De kamerleden waren uitgenodigd door de gemeente Lansingerland om zelf eens te komen luisteren voor hoeveel overlast de HSL zorgt middels een busrit langs het tracé. Dit bleek redelijk effectief.
Prutswerk
Patty de Boer van de VVD zat in de bus toen de HSL voorbij kwam en heeft het dus niet met eigen oren kunnen horen. Toch zegt ze overtuigd te zijn van de overlast: "Er zijn uit de landelijke politiek steeds beloften gedaan, die nog steeds niet zijn nagekomen. Dat is op zijn zachtst gezegd schrijnend. Ik snap niet dat dit al vier jaar moet duren. Dit is echt prutswerk."
Deadline
Ook PvdA-er Duco Hoogland wil dat er snel maatregelen worden genomen: “Ik vind dat er een deadline moet komen voor wanneer die maatregelen in werking zijn. Het moet nu gewoon duidelijk zijn wanneer dit klaar is.”
Afwachten
Wethouder De Paepe van Lansingerland hoopt dat er nu iets gebeurt: “We moeten maar afwachten hoe dit in de praktijk gaat uitpakken. Volgens metingen is er een overschrijding van de geluidsnormen.”
Ook Joop Anker van Stichting Stop de Geluidshinder is sceptisch: “We zijn al vier jaar bezig, zometeen zelfs vijf jaar, en er zijn al diverse beloften geweest. We moeten maar afwachten wat er gaat gebeuren. Een echte oplossing zal nog wel even duren. We zullen als stichting de druk op de ketel moeten houden.”