nieuws

'Verdachte cafémoord werd zelf bedreigd'

schiet-delfshaven
schiet-delfshaven
ROTTERDAM - Een 24-jarige Rotterdammer heeft bekend dat hij in december van het vorig jaar een cafébezoeker in de Willem Buytewechstraat in Delfshaven heeft doodgeschoten. Volgens zijn advocaat handelde hij uit zelfverdediging en werd zijn cliënt met de dood bedreigd.
Advocaat John Silvis: “Hij zat op een kruk in café Oskar achter een gokkast. Dan komen er drie mannen binnen die rechtstreeks naar mijn cliënt lopen en hem met een vuurwapen een klap in het gezicht geven. In een flits pakt hij zijn eigen wapen, laadt het door en schiet.”
De man zou het wapen hebben aangeschaft, omdat hij door de mannen werd bedreigd. Silvis: “Ze hadden gezegd dat ze hem zouden martelen, tot de dood erop zou volgen. Ze hadden al een keer een kogel opgestuurd en zijn auto geramd.”
‘Meermalen geschoten’
Justitie vindt het jammer dat de Rotterdammer niets tegenover de politie wil verklaren over dat vermeende conflict. Officier van justitie Henric Rebel: “Wat we zien op de beelden van het café is dat hij meermalen schiet, ook als het slachtoffer al op de grond ligt. Dat de schutter anders zelf om het leven zou zijn gebracht, dat is niet meer dan een veronderstelling.”
De advocaat vroeg om de vrijlating van zijn cliënt, maar de rechter wees dat verzoek dinsdag af. De verdachte richtte nog kort het woord tot de rechter. “Ik heb het niet expres gedaan. Ik had geen tijd om na te denken. Maar ik heb er nu wel grote moeite mee.”
De zaak wordt waarschijnlijk binnen drie maanden inhoudelijk behandeld door de Rotterdamse rechtbank.