nieuws

'Kanker Instituut klinkt wel erg hard'

ROTTERDAM - Het personeel van de Daniël den Hoed kliniek in Rotterdam is dinsdagmiddag geïnformeerd over de naamsverandering die gaat plaatsvinden. Het centrum voor kankerbehandeling zal in de toekomst Erasmus MC Kanker Instituut gaan heten.
De naam is een tijd geleden al uitgelekt, maar personeel kreeg dinsdag officieel uitleg. Er wordt wisselend gereageerd op de naamswijziging. Voorstanders menen dat de nieuwe naam de lading dekt, terwijl tegenstanders het te direct vinden: "Kanker Instituut klinkt wel erg hard."
Ook patiënten zouden opmerkingen hebben gemaakt over de toekomstige naam van het onderzoekscentrum. Velen zouden de naam te confronterend vinden.
Internationaal
Het loslaten van de naam Daniël den Hoed is nodig voor de internationale bekendheid van het instituut, zo is de uitleg. Hoewel Daniël den Hoed een begrip is in de regio en Nederland, zegt het mensen in het buitenland te weinig. Door de naam Erasmus MC Kanker Instituut te gaan gebruiken moet dit veranderen.
Volgens het personeel wordt de naamswijziging officieel in september aangekondigd. Vanaf 2017 zou de naam in gebruik worden genomen.