nieuws

Verborgen hennepplantage opgerold

hennep
hennep
ROTTERDAM - In Schiedam is dinsdag een hennepkwekerij opgerold met ruim 4200 plantjes. De kwekerij zat in een verborgen ruimte in een loods aan de Ringerstraat. De ruimte kon alleen worden bereikt via een luik en een tunnel.
De politie had een tip gekregen en was op onderzoek uitgegaan in de loods, maar vond aanvankelijk alleen een lege ruimte. De agenten kregen wel het idee dat de loods aan de binnenkant kleiner was dan aan de buitenkant. Na het wegbreken van een muur kwam de kwekerij aan het licht.
Tunnel
Even later werd duidelijk hoe de hennepkwekers er zelf kwamen: door een tunnel, waarvan het luik zorgvuldig was weggewerkt. Op zoek naar meer verborgen plekken riep de politie de hulp in van Defensie, die kwam met apparatuur die loze ruimtes kan opsporen. Die bracht verder niets aan het licht.
Geld en munitie
In de hennepkwekerij werden ook onder meer 40 kilo gedroogde henneptoppen, contant geld en munitie gevonden. Elders zijn auto's, vorkheftrucks, motoren en boten in beslag genomen. Twee mannen uit Hellevoetsluis en Rotterdam zijn aangehouden.